Men hallå?

Varför är jag vaken???

This explains a lot...

Hjärnan sover när du är vaken!

Förklarar en del som händer på mitt jobb. Och en del som händer med mig för den delen.

LCHF-mat!

På begäran några menyexempel från min (för tillfället) kolhydratfria kost.  Grundprincipen är att man ska äta mycket fett, inga kolhydrater och inget socker (matvaror med mer än 5% kolhydrater går generellt bort). Alla grönsaker från ovan jord ok, grönsaker under jord ej ok (typ potatis, morot, palsternacka). Nötter, vin, mörk choklad ok i mindre mängder. Ät så mycket du vill för att bli mätt.

Dag 1:
Frukost: smoothie gjorde på 2 dl turkisk yoghurt (10% fett), 2 ägg och 100g frysta bär. MYCKET godare än det låter för övrigt.
Lunch käkar jag oftast på lämplig lunchrestaurang nära jobbet. Tex köttfärsbiffar med tsatsiki men ingen potatis utan kokt broccoli från salladsbuffén till istället.
Mellis: några skivor fet ost
Kvällsmat/Middag: Plockmat - serranoskinka, skivad avocado, kokt ägg och brieost.

Dag 2:
Frukost: äggröra och bacon
Lunch: (på lunchrestaurang) Fläsknoisette med bearnaisesås (extra sås!) och igen broccolli eller sallad från salladsbuffé.
Middag: Stekt biff med blomkålsmos. Blomkålsmos låter asäckligt men är grymt gott har jag upptäckt!

Dag 3:
Frukost: smoothie igen
Lunch: Köttfärsbiff, stekt ägg och sallad.
Middag: Tacossallad = tacoköttfärs, guacamole, gräddfil, salsa, sallad, tomat, lök.

One piece, two piece, three piece...

Inte mindre än tre onepiecar har jag investerat i idag och inte en enda till mig själv. Visst är jag värsta snäll? Våra barn vet inte hur lyxigt de har det! Kanske lika gott det.

Hemma från påsklovet!

Hemma i stan igen efter en vecka i Lindvallen i Sälen. Efter tre påsklov i rad just där känns det som det är vårt ställe. I år hyrde vi till och med samma stuga som förra året. Skillnaden var att förra året kunde vi lätt glida ut från stugan och ner till liften. I år var det ingen snö alls utom i pisterna (Surpriiiise, påsken ligger lite sent i år!). Uppenbarligen hade alla andra stockholmare tänkt ut detta fenomen i förväg så det var extremt lite folk på plats. Mäkta skönt att bara kunna glida in på alla ställen man ville - typ liften alternativt någon av de sköna fåtöljerna i Ski Lodgen.

Vi (som i kollektivet i vår familj) älskar Ski Lodgen i Lindvallen. Älskar.

Nämensåatte

Jag går och lägger mig nu. Gonatt då.

Så himla värd ett glas vin

Irma är inne i nån slags fas som jag bara hoppas innerligt går över fort. Eller tänk om det inte är en fas...? Nä den tanken orkar jag inte fullfölja.

Låt oss bara konstatera att de till och med på dagis säger såhär "Hon är inte direkt som en treåring Irma. Mer som en tonåring.". Jo vi har märkt det. Fast vi hade väl föralldel hoppats att hon betedde sig annorlunda på dagis.

Fast jag undrar i och för sig om tonåringar verkligen brukar gallskrika och slåss och beordra diverse uppgifter "nä annan välling, nä en film till, nä annat gosedjur, nä inte DEN kudden...." en timme innan de går med på att sova. Tja kanske. Klart är i alla fall att Irma alldeles för ofta gör just så, senast idag när det var dags för vila.

Händig hemma

Kom hem i stormen och upptäckte att vår balkongdörr blåst loss från dörrkarmen och delat upp sig i två delar. Kul.

Extra kul när inte Rickard som är fixare numero uno härhemma (en av de hundratio anledningarna till att jämställdhet är så attans lätt i teorin men så fruktansvärt svårt att få till i praktiken. inte för att jag tänker sluta försöka för det, men ändå.). Kanske bra ändå eftersom jag tvingades tänka till på egen hand. Lyckades i alla fall få ihop dörren och få igen den till slut.

Nu tycker jag att jag är värd ett glas vin. Jepp.

Mäh

Så försöker jag till slut blogga och möts av ett envist motstånd från blogg.se.

Det duger inte!

Vad hände?

Dagarna rusade iväg.

Vi hann med en grymt skön helg med en barnfri natt på Rimforsa Strand (rekommenderas!). Irma lämnades hos mormor och morfar och lekte nästintill oavbrutet med lillkusin Sofia i ett dygn tills vi kom tillbaka och möttes av kommentaren "varför var ni borta så kort?". Nästa gång stannar vi alltså borta längre...!

Nu på min favoritplats i soffan som bara är ledig när barnen lagt sig. Rickard har antingen somnat vid nattningen eller så har vi en treåring som inte vill sova. 50-50 odds på det.

Mycket spännande uppdatering.

RSS 2.0