Minisportlov

Jag har lite sportlov med Lova. Fast egentligen jobbar jag, bara osminkad och hemifrån. Men Lova är också hemma och kollar på film och babblar i mitt öra och så har vi hunnit med en McD lunch också. Vid tre hämtar vi Irma från dagis och går och fikar. Mysigt.

Det är fruktansvärt kallt härhemma så vi ökar på sportlovskänslan genom att tända en brasa också.

Home sweet home

Fem dagar i Kina utan tillgång till facebook och google. Plågsamt. Allt surfande överhuvudtaget var extremt segt. Antar att det stjäl bandbredd när de måste ligga och övervaka allting. Jag kompenserade sugigt internet med att äta massor av god mat och dricka mycket öl.

Ljuvligt att vara hemma igen i alla fall. Kom hem vid sex i går kväll, slocknade i soffan halvåtta igår kväll och förutom en förflyttning till Irmas säng runt niotiden för att natta henne så sov jag oavbrutet till sju i morse. En stadig frukost på bacon och ägg (LCHF here I come) och nu en  skön lördag i soffan.

Jag gillar ju inte ens Let's Dance

men nu sitter jag och blir upprörd på riktigt. Alexandra Pascalidou visar sig vara världens kämpe och så dissar juryn henne totalt men ger Frankenstein full pott. Så himla oschysst. Gillas inte. Dumma Tony. Dumma jury.

Snyggaste väskan

Jag har fått bonus och nu ska den här skönheten äntligen bli min. OK, det kommer krävas lite väl planerat slitage och kanske lite olivolja innan det blir såhär snygg, men det ska vi nog kunna ordna. Swedish Hasbeens meddelar att paketet är skickat. Aaaah. Synd att jag hinner åka till Kina innan väskan anländer.

Ikväll bryter vi reglerna

Regler schmegler.

Rickard är på middag med jobbet och härhemma bryter vi reglerna. I brist på fredag har vi torsdagsmys och äter mängder av popcorn, dricker sodastreamad pink grapefruit och ser på Fullt Hus.

Och Irma får sova över hos Lova trots att det är vardagkväll.

Vad gör man inte för lite glada barn? (Och en glad vuxen...)

Fläskfilén från *pip*

Lagade middag idag för en gångs skull. Chipotleglaserad fläskfilé med vitlökspotatismos och broccoli. Tyvärr hade någon lagt en förbannelsen på fläskfilén så trots att det stod i receptet att man skulle grilla den i 15 minuter så krävdes det ungefär en timme innan den var klar.

Det blev åtminstone gott till slut.

Och det var det intressantaste jag kunde åstadkomma ikväll.

Men hur mycket snö kan det komma på en dag?

Och hur sjukt ego kan man vara så man plöjer nerför en gata med sin bil och tvingar upp mötande trafik i en snödriva?

Ja, det var jag som tvingades upp i snödrivan.

Jag tror att risken att köra fast i snö tar fram det värsta hos folk.

Men jag var en hjälte och fick loss mig själv. Irma och jag jublade hela vägen till dagis. Heja mamma, heja mamma, heja mamma! Ja. Heja mig!

Nu håller Lova på att söva Irma. Heja Lova heja Lova heja Lova.

Förresten är rubriken på förra inlägget missvisande

Den antyder på något sätt att jag är uttråkad. Det behöver jag verkligen inte vara.

Gääääsp

Tja, jag behöver inte fundera så himla mycket på vad jag ska göra på jobbet i alla fall, det sköter sig själv rätt bra. Eller inte så himla bra kanske, vilket är anledningen till att det inte finns någon tid till att fundera på vad jag ska göra.

Jag somnar ovaggad. Det är ju bra.

Gynekologen i Askim!

Åh, jag hade glömt att det var dags för gynekologen i Askim igen! (tack svtplay för att jag kommer kunna se den första kvarten ändå).

Jag hade helt ärligt glömt bort hela första säsongen när serien gick igång igen förra veckan men åh vad bra det är. Den är helt bisarr och helt realistisk på en och samma gång. My kinda crazy helt enkelt.

Söndag gör jag ingenting

Vi åt brunch på Clarion vid Slussen idag. Förutom att de hade en helt hysterisk frukostvärdinna som litegrann missuppfattat det där med service så var det helt klart att rekommendera. Irma var nog den som njöt mest när jag tänker efter . hennes tallrik dignade av äggröra, korv, skinka och pannkaka med sylt&grädde. Två gurkskivor också.

Finns det något bättre än när barn äter? Det måste vara någon primitiv instinkt som gör att man mår lite bättre som förälder när barnen äter med god aptit och sover. Inte samtidigt.

Inte helt hundra

Fick ont i halsen i natt och sov dåligt dåligt. Tror absolut det kommer bli myyyycket bättre nu när Rickard gör Surf'n'turf till middag. Och jag ska göra friterade bananer med glass till efterrätt. Eller så kan det hända att Rickard får göra det också. Sånt är dokumenterat bra mot onda halsar.


Vår Emil-Irma diggar Let's Dance. Skarpt.


Jag har närt en mediekritiker vid min barm

Lova är uppväxt med att vara kritiskt till media. Vi har i och för sig alltid låtit henne se på TV och film i obegränsad omfattning och emellanåt med lite...ja, låt oss säg oortodoxt...urval (i 3-årsåldern hävdade hon att Gollum var hennes kompis, ni fattar läget) men alltid alltid följt av "du vet att det du ser på TV inte är på riktigt, va?".

När Lova var 3.5 ringde hennes pappa hem från baren han jobbade i och berättade att Carro från Lattjolajban varit där och att hon hälsat till Lova. Lovas svar var "VA? Jag trodde inte hon var på riktigt!!?".

Det här har hållt i sig. Nyss såg vi på reklam för Edarling.
Bilder på harmoniska par i TV-rutan.
Speak-over "Undrar du någonsin vad som är grunden till ett lyckligt förhållande?
Lova: (Torrt) " Jaa, man träffas via internet. Säkert...!"

Hon må ha rätt eller fel, men hon tänker kritiskt min sköna 10-åring. Cred till mig och hennes pappa!

Emil i Lönneberga 3 år!!!


Såhär nöjd var Irma (Emil) i morse i sina nya kläder. En bysse medföljde också och den har suttit som fastlimmad på födelsedagsbarnet hela dagen på dagis. Skönt att personalen på Irmas förskola är minst sagt pragmatiska (Typ "Hostar hon? jaja, men det gör barnen hela tiden..." Eller "Hon var lite hängig idag och orkade typ ingenting men hon fick vara inne med mig och ta det lugnt när alla andra var ute på gården och lekte så det var ingen fara" - pragmatiska).

När hon sen ikväll fick sitt efterlängtade "sötbord" till dockorn (fatta hur länge det är att längta sen före jul "Jag fick inget sötbord av tomten..." till nu för en snart tre-åring!!) var lyckan total.

Jag tror att jag lugnt kan säga att Irma var nöjd med sin födelsedag.

Som grädde på moset bad hon om att få sova i sitt eget rum hela natten. "Jag är tre år nu".

Förutom att jag är modig (och snygg)

så har jag nog egentligen världens bästa liv. Med världens bästa Rickard och världens bästa Irma och världens bästa Lova och världens bästa coola bonusungar. Tre stycken dessutom, snacka bonus. Bästa Karro och Freddie och David.

Bra jobb. Fint hus. Frisk. Har jag nämnt att jag har snygg frisyr?

Ibland blir jag på riktigt rädd för att mitt liv är så bra. Det känns som att något måste gå fel när man har det så bra.

Bäst att passa på att njuta då antar jag :-)

Oigenkännelig

Alla som såg mig idag hajade till och log och säkert 10 pers ropade "jag kände inte igen dig!!!". Success.

Och det bästa är att Lova godkände och tyckte det var fint. Idag är det hennes tur och när hon kommer hem med plattat hår kommer vi för första gången ha samma frisyr (typ) - brunt och rakt.


Här med lockar.

RSS 2.0