Månadens förresten

Jag påstår att det var en av årets höjdpunkter!

En dag med min stora tjej

hade jag i lördags. Efterlängtat och otroligt mysigt. En treårig lillasyster har en tendens att ta över och höras och synas och måsta komma först mest hela tiden. En dag på stan med Lova utan lillasyster var en av månadens höjdpunkter!

Min fina stora lilla tjej.


Här tillsammans med lillasyster...

Beviset för att folktandvården lyckats

"Mamma kan vi gå till tandläkaren igen nån gång...?"
Att gå till folktandvården är uppenbarligen roligare än Junibacken. Och billigare.

Let's state the obvious again - FREDAGSMYYYS!

Åkte från jobbet redan vid ettiden för att hämta upp nyväckt Irma som skulle till tandläkaren för första gången. Och let me tell you - att gå till tandläkaren är något helt annat nuförtiden än när jag växte upp. Ni minns det där klistermärket man fick efteråt?

Nu får barnen ansiktsmålning och fiskdamm! Och ballong.

Här en liten tiger som just ska gapa för att få tänderna räknade. Min lilla tiger gapade för övrigt så föredömligt att det kom in en sköterska och tog kort. Det gjorde hon säkert inte på de andra ungarna.


Nu fredagsmys.

Mmmm jag har hört att det snart är helg igen?

Vi har i och för sig redan haft fredagsmys i förskott ikväll men jag ser ändå fram emot helg måste jag säga. Den här veckan har jag haft ca en timme obokad tid på jobbet. Det har varit aningens påfrestande måste jag erkänna.

I morgon jobbar jag halvdag (jo, jag har möte hela den halva dagen) och sen ska jag gå till tandläkaren med Irma. Nån gång framemot åttatiden i morron kväll ska jag hämta upp Lova som ska på filmmys hos en kompis. Jag vill också bli bjuden på filmmys för övrigt.

Dagens insats

var att häva bort ett enormt isblock från vår studsmatta som stått uppmonterad för andra vintern i rad. Inte ett bra sätt att ta hand om sina prylar på något sätt hamnar vi i den där situationen med det mesta. Typ "I år måste vi verkligen montera ner studsmattan innan snön kommer " "Jaa verkligen" följt av "Ojdå, redan snö?" ett par månader senare. Våra möbler och grillen på altanen har haft samma öde fem av sex vintrar i huset.

Hursomhelst så känns det som att jag gjorde dagens insats både i form av motion och hemmafix.

Skönt, då får jag ju slappa i soffan resten av dagen med gott samvete. TIll skillnad från andra söndagar när jag gör det med dåligt samvete alltså.


Irma tycker våren kommer för sakta och ville gärna hjälpa till genom att skotta fram gräset under gungorna.

Vårdagsbubbla

Älskar de här senvinterdagarna när man tar en promenad i solen för att göra något ärende, i det här fallet köpa leklera, och sen går hem igen och med gott samvete puttrar runt hemma för det är fortfarande för kallt för att man egentligen ska vilja vara ute och solen skiner in i vardagsrummet och lillungen leker oavbrutet med den nya mjuka leran och jag i soffan med datorn och en kopp kaffe och allt är bara skönt. Det finns inget ont i världen som tränger sig in och jag njuter av att vara i min trygga hemmabubbla en stund.

Oj då vad tiden gick

Irmis frisk igen och vi har hunnit med en storfamiljshelg och en arbetsvecka på det. Nu inleds än mellanfamiljshelg då Rickards stora barn skiftat helg tillfälligt och är här två helger i rad. Vi har många konstellationer i vår familj, alla är mysiga, men jag saknar Lova extra mycket när alla utom hon är här.

Jag åkte från jobbet med bultande huvudvärk som eskalerade på vägen hem, men nu har jag landat i soffan och huvudvärkstabletterna har börjat verka (haha, no pun intended!).

Borde gå ut i köket och röja. Orkar inte. Borde. Den inre kampen är enorm.

Längtar

Helt ensam hemma. Irma i Västerås, fortfarande febrig och sjuk. Lova hos sin pappa. De andra tre hos sin mamma. Rickard på jobbmiddag.

Känns mycket ovant och efter tre timmar känns det som det räcker. Kom hem?

Heja Anton och Glenn

Alla mina fördomar om Glenn Hysén kom på skam idag och det är jag glad för. Heja Anton, you go!

Så var det bara två

Vi har varit i Västerås på snabbvisit och lämnat sjuklingen på rehab hos farmor och farfar.

Nu sitter Rickard och jag i varsin ände av femmeterssoffan i vardagsrummet (fråga mig inte varför, vi älskar varandra fortfarande så det är inget sånt) och laddar för att gå ut och äta barnfri middag såhär på söndagkvällen. Mysigt!

Tack Gud för DVD-spelare och Pippi Långstrump!


Mjoo, livet ÄR härligt

...och liten Irma har feber och skrällhosta. Somnade i soffan igår kväll i tryggt sällskap av en av katterna.

Nästa veckas VAB-pussel måste läggas och jag vet vem som kommer dra det korta strået.

Snälla lilla rara, bli frisk fort!


Vintervårlördag

Och vi bara vaknade upp till skönaste lördagen med skönaste blandningen av vårkänslor och vintermys. Vi promenerade in till Söder och åt brunch på Kvarnen. Fyra kottar till den! Skulle blivit fem om det ingått kaffe, det borde vara förbjudet med brunchbuffé utan gratis kaffe. Särskilt som 25-kronorskoppen jag köpte bara var halvfylld och inte ens god.

På hemvägen köpte vi lax och räkor till någon slags grillspett till ikväll och sen har vi bara sprätt runt härhemma och läst Bamse och spelat hundspelet och nu ett glas vitt vin framför mina favoritbloggar. Irma parkerad framför Pippi Långstrump. En hel hög olästa tidningar väntar i mitt favorithörn i soffan.

Livet är skönt.


Stella Stella!

Förutom att jag vill shoppa loss totalt på Stella McCartney Kids så vill jag också personligen ha samma frisyr och hårfärg som den rödhåriga lilla sötnosen till vänster.


Sanningen kryper fram

Förra veckan när jag var bortrest utspelade sig den här scenen på Tallvägen:

Irma, från trottoaren in till huset:
- Alla barnen, alla barnen - får jag sitta fram?
Rickard, innifrån huset:
- Ja, det går bra!
Irma igen:
- Alla barnen, alla barnen - får jag sitta fram?
Rickard igen:
- Jaaa har jag sagt!
Irma:
- Men va faan, jag hörde inte!
Rickard, klokt:
- Men Irma, sådär får du inte säga!!
Irma, sanningsenligt:
- Men mamma har lärt mig att säga så.